Menu
×

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Σας καλωσορίζουμε στο νησί μας. Επισκεφτείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ζακύνθου.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα και πιο γνωστά σημεία για να επισκεφτείτε στο νησί μας.

Μπορείτε να κλείσετε κάποιο από τα ταξί μας ή Mini bus, για να οργανώσουμε μαζί μια περιήγηση στη Ζάκυνθο, στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν και για όσες ώρες εσείς χρειάζεστε.

Επιλέξτε από τη λίστα την περιοχή που σας ενδιαφέρει για να μάθετε περισσότερα.

Πόλη Ζακύνθου

Η πόλη της Ζακύνθου και πρωτεύουσα του νησιού, έχει πληθυσμό που φτάνει τους 12,000 κατοίκους. Είναι σχετικά μια σύγχρονη πόλη, που χτίστηκε μετά από το σεισμό του 1953, αφού τότε καταστράφηκε ολοσχερώς. Είναι κτισμένη στο ανατολικό μέρος του νησιού, στους πρόποδες του λόφου της Μπόχαλης. Εδώ θα δείτε τα παραδοσιακά κτίρια με τις καμάρες και τα τοξωτά παράθυρα. Οι γραφικές πλατείες διατηρούν το παραδοσιακό ύφος της παλιάς πόλης. Εδώ βρίσκεται και το κεντρικό λιμάνι του νησιού.

Μπορείτε να επισκεφτείτε αρκετά ενδιαφέροντα σημεία στην πόλη. Ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα και αξιοθέατα, σας προτείνουμε την Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, την Εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, το μεταβυζαντινό μουσείο, το μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Κάλβου, την πλατεία Αγ. Μάρκου, το Μουσείο κατοχής και Εθνικής αντίστασης, το λαογραφικό Μουσείο, το σπίτι του Γρηγόριου Ξενόπουλου, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε μουσείο.

Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου

Το κτιριακό Συγκρότημα του Αγίου Διονυσίου αποτελείται από το Ναό του Πολιούχου της Ζακύνθου, από το Κωδωνοστάσιο – Καμπαναριό του Ναού, από το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Στροφάδων και του Αγίου Διονυσίου και από το Εκκλησιαστικό Μουσείο – Σκευοφυλάκιο.
Η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου και προστάτη του νησιού είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στην πόλη. Ο σημερινός μεγαλοπρεπής Ναός και η παρακείμενη Μονή του Άμμου γνώρισαν διάφορες φάσεις.
Καταστράφηκαν κατά το μεγάλο σεισμό που ερείπωσε τη Ζάκυνθο το 1893. Έπειτα, Ειδική Ερανική Επιτροπή του 1900 ανέλαβε την ανέγερση νέου Ναού. Η θεμελίωση του τωρινού ναού άρχισε το 1925 και τα εγκαίνιά του έγιναν στις 22 Αυγούστου 1948.
Ο Ναός χτίστηκε με σχέδια του αρχιτέκτονα Α. Ορλάνδου, σε ρυθμό τρίκλινης βασιλικής. Χάρη στην αντισεισμική κατασκευή του, ήταν από τα λίγα κτίρια που δεν κατέρρευσαν από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953. Οι λίγες βλάβες που υπέστη, διορθώθηκαν και το 1958 ο ναός ανακαινίσθηκε. Από τότε διατηρεί τη σημερινή του μορφή.
Ο ναός φιλοξενεί το λείψανο του Αγίου Διονυσίου στην αργυρόγλυπτη Λάρνακα (έργο Γεωργίου Διαμαντή Μπάφα, φιλοτεχνήθηκε το 1829). Το λείψανο του Αγίου Διονυσίου, εκτός από πηγή δύναμης για τους ντόπιους, αποτελεί και σημαντικό πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες.
Το πανηγύρι του Αγίου Διονυσίου γίνεται δύο φορές το χρόνο και διαρκεί τρεις ημέρες. Στις 24 Αυγούστου τιμάται η μνήμη της Μετακομιδής του Ιερού Σκηνώματος από τα νησιά Στροφάδες στη Ζάκυνθο (1717). Στις 17 Δεκεμβρίου τιμάται η μνήμη της Κοιμήσεως του Ιερού Σκηνώματος (1622). Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την περιφορά του ιερού λειψάνου σε όλη την πόλη της Ζακύνθου.

Πλατεία Σολωμού

Η πλατεία του Διονυσίου Σολωμού είναι η κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Σε αυτήν γίνονται πολλές εκδηλώσεις θρησκευτικού, αλλά και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Εκεί δεσπόζει και το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού. Το άγαλμα είναι αντίγραφο του αρχικού, που ήταν έργο του Αθηναίου γλύπτη Γεωργίου Βρούτου.

Η πλατεία βρίσκεται στο τέλος της κεντρικής αποβάθρας του λιμανιού και η σημερινή της μορφή είναι η τελευταία ανακατασκευή του 2016.

Στη θέση της παλαιότερα υπήρχε θάλασσα, αλλά κατά τη διάρκεια της επέκτασης της πόλης, το σημείο εκείνο επιχωματώθηκε.

Εκκλησία Αγ. Νικολάου Μόλου

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μόλου είναι το μοναδικό βενετσιάνικο (ενετικού ρυθμού κτίσμα), που διασώθηκε από τον καταστρεπτικό σεισμό και την πυρκαγιά του 1953. Ανοικοδομήθηκε διατηρώντας τα αρχικά του χαρακτηριστικά.

Χτίστηκε το 1561 από τη συντεχνία των Ναυτικών, η οποία για να τιμήσει τον Άγιο Διονύσιο τον εξέλεξε εφημέριό της. Αρχικά, η εκκλησία είχε ανεγερθεί πάνω σ’ ένα νησί που ένα γεφύρι το ένωνε με τη στεριά. Στη συνέχεια αυτό το νησί έγινε αναπόσπαστο τμήμα της πόλης. Τέλος, ενώθηκε με το υπόλοιπο νησί, μετά από τις διάφορες επιχωματώσεις που έγιναν για την επέκταση της πόλης.

Η ανέγερση του Ναού χρονολογείται το 17ο αιώνα και είναι το πιο παλιό κτίριο στην Πλατεία Διονυσίου Σολωμού. Κατασκευάστηκε σε αναγεννησιακό ρυθμό, εκτός από το καμπαναριό του, που θυμίζει περισσότερο βυζαντινό ρυθμό.

Μεταβυζαντινό μουσείο

Το μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης στεγάζεται στο επιβλητικό κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού. Το κτίριο του προσεισμικού μουσείου μεταβυζαντινής τέχνης κατέρρευσε με τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953. Μετά το σεισμό, ξαναχτίστηκε στην ίδια θέση και τη σημερινή μορφή του την επιμελήθηκε ο ακαδημαϊκός Μανώλης Χατζηδάκης. Το μετασεισμικό μουσείο λειτουργεί από το 1960. Είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ζακύνθου με τις στοές, τα πολλά θολωτά παράθυρα και τις πόρτες.

Η επίσκεψη σε αυτό είναι απαραίτητη για να γνωρίσετε την εξέλιξη των κλασσικών τεχνών στη Ζάκυνθο. Το νησί αποτελούσε κέντρο τέχνης στους μεταβυζαντινούς χρόνους. Μέσα στο μουσείο βρίσκονται εκθέματα, με τα οποία ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με την εκκλησιαστική ζωγραφική. Χίλιες περίπου αγιογραφίες φιλοξενούνται εδώ,από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι το 19ο αιώνα. Στη συλλογή του μουσείου μπορείτε να θαυμάσετε έργα της βυζαντινής, κρητικής, επτανησιακής αλλά και ζακυνθινής τεχνοτροπίας μεγάλων καλλιτεχνών. Δυο ναοί, ένα μοναστήρι, μια εκπληκτική αναπαράσταση της παλιάς πόλης και μια μεγάλη συλλογή από εικόνες και πίνακες στεγάζονται σε αυτό το κτίριο.  Είναι κυρίως αγιογραφικό και εκκλησιαστικό. Μεταξύ των άλλων, θα δείτε την εικόνα της λιτανείας του Αγίου Χαραλάμπους, την αίθουσα με τα ξυλόγλυπτα, μια συλλογή από εντοιχισμένα μαρμάρινα γλυπτά, διάφορες τοιχογραφίες από εκκλησίες, αξιόλογες εικόνες του 16ου-17ου αιώνα, την αίθουσα της Επτανησιακής Σχολής με κυρίαρχες μορφές τους Καντούνη και Κουτούζη και φωτογραφίες της προσεισμικής πόλης.

Εκκλησία της Φανερωμένης

Η εκκλησία της Φανερωμένης χτίστηκε τον 15ο αιώνα. Δυστυχώς, καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1953, ωστόσο έκτοτε έχει αποκατασταθεί, μετά από τον αρχικό σχεδιασμό του. Το μόνο μέρος του ναού που δεν καταστράφηκε είναι το παλιό καμπαναριό. Οι τοιχογραφίες (αγιογραφίες) σώθηκαν και σήμερα διατηρούνται στο Μουσείο βυζαντινής τέχνης.

Η ιστορία του Ναού Φανερωμένης ήταν το αντικείμενο πολλών μελετών από Έλληνες και ξένους μελετητές των κλασσικών Τεχνών, καθώς θεωρήθηκε ένας από τους πιο όμορφους ναούς στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των χρόνων της Ενετοκρατίας, η πλατεία της Φανερωμένης, αντιθέτως με την πλατεία του Αγίου Μάρκου, ήταν ο τόπος συνάντησης των φτωχότερων ανθρώπων. Η εκκλησία της Φανερωμένης καταστράφηκε ολοσχερώς από τους σεισμούς του 1953, αλλά και των πυρκαγιών που ακολούθησαν. Ωστόσο, έχει ανακατασκευαστεί και σήμερα είναι ακριβώς όπως ήταν τότε.

Μπόχαλη

Η πιο ξακουστή περιοχή του νησιού είναι η Μπόχαλη, η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πόλεως της Ζακύνθου και απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από αυτήν. Από εκεί η θέα είναι μαγευτική και την ημέρα, αλλά ιδιαίτερα το βράδυ. Μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά, όχι μόνο την πόλη, αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, που εκτείνεται μπροστά σας, το λιμάνι, το Αργάσι, και τον κόλπο του Λαγανά.

Στην αριστερή πλευρά της πλατείας βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, με το βυζαντινό εικόνισμα της Θεοτόκου. Αρκετά τμήματα του ναού κλάπηκαν από την παλιά εκκλησία της Χρυσοπηγής του 16ου αιώνα, που αρχικά βρισκόταν μέσα στο Κάστρο.

Η περιοχή της Μπόχαλης ήταν από τις πρώτες περιοχές που αναπτύχθηκαν από πολύ παλιά, καθώς η πρωτεύουσα του νησιού ήταν μέσα στο Ενετικό Κάστρο, το οποίο βρίσκεται εκεί. Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση με παραδοσιακά χτίσματα. Οι δρόμοι μέσα στο χωριό είναι λιθόκτιστοι, διατηρώντας την παλιά αρχιτεκτονική του νησιού.

Κάστρο, Ενετικό φρούριο

Το βενετσιάνικο κάστρο βρίσκεται στην περιοχή της Μπόχαλης και απέχει μόλις 2 χλμ. από την πόλη. Το  Κάστρο έχει μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς στο εσωτερικό του τα χρόνια της Ενετοκρατίας βρισκόταν η πρωτεύουσα του νησιού. Η ακριβής χρονολογία, που χτίστηκε το Κάστρο δεν είναι γνωστή.

Τα τείχη του είναι από λαξευτή πέτρα και η μορφή τους μοιάζει με τα τείχη των κρητικών κάστρων. Το 1480 κατεδαφίστηκε μεγάλο μέρος του από τους Τούρκους, και δεν επιτράπηκε η αναστήλωση του. Από τότε έως το1514 οι κάτοικοι του νησιού, έκαναν πολλές προσπάθειες αναστήλωσής του, μετά από κάθε επιδρομή ή σεισμό. Η κυριότερη αναστήλωση έγινε το 1515 με ενίσχυση της Βενετίας.

Τότε προστέθηκαν τα κανόνια και η μεγάλη Πύλη, η καμπάνα της οποίας χρησίμευε ως ρολόι της πόλης. Η παρουσία των Βενετών φαίνεται ακόμα, εάν παρατηρήσουμε την τρίτη πύλη εισόδου, τα τείχη της οποίας φέρουν “το Λέοντα του Αγίου Μάρκου” που αποτελεί σύμβολο της Βενετίας.

Ακρωτήρι, Λόφος Στράνη

Σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από την πόλη, στην περιοχή Ακρωτήρι, βρίσκεται ο λόφος του Στράνη, ακριβώς πάνω στη διασταύρωση που στρίβουμε για την Μπόχαλη. Εδώ, ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, ακούγοντας τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου, εμπνεύστηκε και έγραψε τον εθνικό μας ύμνο.

Στην μικρή πλατεία, στη θέση που σήμερα δεσπόζει η προτομή του Διονυσίου Σολωμού, υπήρχε το δέντρο, στη σκιά του οποίου έγραψε τον  “Ύμνο εις την Ελευθερία” και τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”.

Αγία Μαρίνα, Μουσείο Χέλμη

Το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα, ένα όμορφο χωριό στο κέντρο της Ζακύνθου. Είναι το μοναδικό Μουσείο φυσικής ιστορίας στη Ζάκυνθο.

3.000 δείγματα σας καλωσορίζουν για να θαυμάσετε τις ομορφιές της φυσικής κληρονομιάς της Ζακύνθου, καθώς και άλλων περιοχών του πλανήτη. Στις δύο αίθουσές του είναι έκδηλα παντού τα μηνύματα ευαισθητοποίησης προς το περιβάλλον. Μπορείτε να βρείτε συλλογές από πουλιά, ψάρια, όστρακα από τις επτά θάλασσες του κόσμου, φυτά και ζώα που έχουν εξαφανιστεί από τη Γη, ορυκτά και πετρώματα. Στόχος του μουσείου είναι ο επισκέπτης να ενημερωθεί για τη φυσική κληρονομιά και το οικοσύστημα της Ζακύνθου.

Βολίμες

Τα τρία παραδοσιακά και γραφικά χωριά της Ζακύνθου: Άνω, μέσω, και κάτω Βολίμες.

Οι Βολίμες βρίσκονται 30 χιλ. βορειοδυτικά από την πόλη του νησιού και εκτείνονται στο ορεινό τμήμα της Ζακύνθου. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και πληθυσμό ορεινό χωριό. Ουσιαστικά αποτελεί την πρωτεύουσα των ορεινών χωριών. Το χωριό εκτείνεται από την κορυφή του όρου Βραχίωνα (Άνω Βολίμες) και καταλήγει στις βόρειες θάλασσες του νησιού (Κάτω Βολίμες). Πιο συγκεκριμένα, οι παραλίες Ξύγκια, Μακρύς Γιαλός, Άγιος Νικόλαος (Σχοινάρι) ανήκουν σε αυτό το χωριό. Η φυσική ομορφιά του τοπίου σας μαγεύει με τα πευκόφυτα δάση, τους ελαιώνες, τα τοπικά αγροκτήματα και τους αμπελώνες, που καταλήγουν στα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Το ηλιοβασίλεμα σε αυτήν την περιοχή είναι εντυπωσιακό και μαγευτικό για τους ρομαντικούς και όχι μόνο. Οι Βολίμες αποτελούν το εναρκτήριο σημείο της εξερεύνησή σας στα βόρεια σημεία του νησιού, με τις πολυάριθμες γαλάζιες σπηλιές και το γνωστό σε όλους Ναυάγιο.

Στις Βολίμες μπορείτε να απολαύσετε την αυθεντική ζακυνθινή παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, και υφαντά.

Αγ. Νικόλαος (Σχοινάρι)

Στις Βολίμες υπάρχει ένας μικρός οικισμός, ο Αγ. Νικόλαος ή Σχοινάρι. Εκεί υπάρχει και το λιμάνι που συνδέει τους καλοκαιρινούς μήνες τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά.

Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας, να πραγματοποιήσετε την εκδρομή σας στις μαγευτικές γαλάζιες σπηλιές και το ναυάγιο, με μικρά σκάφη, που θα βρείτε στο λιμάνι.

Υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες με ντόπια παραδοσιακή κουζίνα, και μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και υφαντά, για να κάνετε τα ψώνια σας.

Ναυάγιο

Η μοναδική και απίστευτα μαγική τοποθεσία.

Μια παραλία που έχει γίνει γνωστή σε όλον το κόσμο.

Μπορείτε να δείτε την παραλία από ψηλά, με την εξέδρα που είναι κατασκευασμένη για αυτό το σκοπό, με απίστευτη θέα το Ιόνιο. Απολάυστε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στα απέραντα γαλάζια νερά του Ιονίου. Επισκεφτείτε την με ένα από τα μικρά σκάφη που πραγματοποιούν καθημερινές εκδρομές, απολαμβάνοντας και το μπάνιο σας στην μαγευτική αυτή παραλία.

Μονή Αγ. Γεωργίου Κριμνών

Στη περιοχή Βολιμών, βρίσκεται η Μονή του Αγίου Γεωργίου των Κριμνών.

Ιδρύθηκε το 1535 και στη Μονή ασκήτεψαν σημαντικά πρόσωπα της Ορθοδοξίας, όπως ο Γεράσιμος Νοταράς, μετέπειτα Άγιος Γεράσιμος, προστάτης της Κεφαλλονιάς.

Ο επιβλητικός της πύργος κτίστηκε το 1561, για να προστατεύει τη Μονή από επιδρομές πειρατών.

Στο εσωτερικό της Μονής, με τα όμορφα κτίρια και τον προσεγμένο κήπο, υπήρχε και πλούσια βιβλιοθήκη με πλήθος χειρογράφων.

Αναφωνήτρια

Το παραδοσιακό χωριό Αναφωνήτρια απέχει 30χμ από την πόλη της Ζακύνθου και από το κεντρικό λιμάνι.

Η Αναφωνήτρια είναι ένα μικρό γραφικό και αρκετά φιλόξενο χωριό στα βόρεια του νησιού της Ζακύνθου. Πήρε το όνομά του από το μοναστήρι της Παναγίας της Αναφωνήτριας, που χτίστηκε εκεί το 14ο αιώνα.

Στο μοναστήρι αυτό, ασκήτεψε ο Άγιος Διονύσιος. Εκεί έκρυψε, και κατόπιν φυγάδεψε, το φονιά του αδελφού του, όταν κυνηγημένος από το απόσπασμα, ζήτησε τη βοήθεια του Αγίου, μην ξέροντας ότι είναι ο αδελφός αυτού που είχε σκοτώσει.

Θα βρείτε, επίσης, γνήσια παραδοσιακή τοπική κουζίνα, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και υφαντά.

Καμπί (Σχίζα)

Η ιστορία του χωριού αρχίζει από τα μεσαιωνικά χρόνια, ενώ πιθανά το χωριό υπήρχε από την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Σύμφωνα με το Μας Λατρί, το Καμπί ήταν ένα από τα δύο κυπριακά χωριά, που αρχικά δόθηκαν στο Τάγμα Ναϊτών Ιπποτών. Στη συνέχεια, όταν αυτό διαλύθηκε, δόθηκε στο Τάγμα των Ιωαννίτων Ιπποτών.

Στο χωριό Καμπί, πάνω ακριβώς από το γραφικότατο όρμο της Σχίζας, δεσπόζει ο πανύψηλος σταυρός, που θεμελιώθηκε στη μνήμη αυτών, που έχασαν τη ζωή τους στα χρόνια της Κατοχής.

Από εκείνο το σημείο η θέα είναι εκπληκτική, αφού μπροστά σας απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Ο συνδυασμός των απότομων γκρεμών, των σπηλιών και των κρυστάλλινων νερών, δίνει στον επισκέπτη μια μαγική εικόνα.

Επίσης, θα δείτε το μυκηναϊκό νεκροταφείο, με τους λαξευτούς τάφους. Το ηλιοβασίλεμα από αυτό το σημείο είναι αξιοθαύμαστο, μέσα στα βαθιά μπλε νερά του Ιονίου. Η εικόνα του θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα σας.

Μαχαιράδο

Το Μαχαιράδο είναι ένα γραφικό χωριό, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη της Ζακύνθου και έχει περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους.

Στο χωριό και στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα αξιοθέατα για να δει ο επισκέπτης. Ανάμεσά τους η εκκλησία της Αγίας Μαύρας του 14ου αιώνα, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική της και τα ανάγλυφα διακοσμητικά της.

Λαγοπόδο

Η Μονή της Παναγίας της Ελευθερώτριας βρίσκεται στο χωριό Λαγοπόδο, δίπλα στο Μαχαιράδο, 12 περίπου χλμ. βόρεια της πόλης. Εντοπίζεται σε μια πανοραμική περιοχή πολύ κοντά στο Ναό της Αγίας Μαύρας.

Ιδρύθηκε το 1962 από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκέλμπεση, που σήμερα είναι πνευματικός πατέρας του Ησυχαστηρίου.

Χωριό & Φάρος Κεριού

Το Κερί είναι ένα γραφικότατο χωριό, 22 χιλ. περίπου από την πόλη της Ζακύνθου. Είναι χτισμένο 200μ. πάνω από τη θάλασσα, στην άκρη ενός γκρεμού. Εδώ θα βρείτε και το Φάρο του Κεριού.

Πρόκειται για έναν πύργο ύψους 9 μέτρων, που οικοδομήθηκε το 1925, για να βοηθάει τα διερχόμενα πλοία να αποφύγουν τη σύγκρουση με τους απόκρημνους βράχους. Θα δείτε, επίσης, το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα (με καθαρό καιρό). Ακόμα, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε, ψηλά από τα βράχια, τις Μυζήθρες.

Είναι δύο τεράστιοι κώνοι βράχου, που ξεπηδούν από το γαλάζιο της θάλασσας. Στο πλάι τους έχουν μια μικρή ερημική παραλία και σημαδεύουν την αρχή των Σπηλαίων Κερίου.

Λίμνη Κεριού

Η Λίμνη Κερί (Κεριού) είναι ένας μικρός οικισμός του Κεριού 19 χιλ. από την πόλη της Ζακύνθου. Έχει μια μικρή πανέμορφη παραλία, που απλώνεται κατά μήκος της ακτής του οικισμού.

Η παραλία είναι με βότσαλα, αλλά μόλις μπείτε στο νερό ο βυθός είναι αμμώδης. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια επίσκεψη στο μαγευτικό Μαραθονήσι για μπάνιο, ή μια εκδρομή στις υπέροχες σπηλιές του Ακρωτηρίου Μαραθία και στις “μυζήθρες” με μικρά σκάφη. Τα σκάφη θα τα βρείτε στο λιμανάκι που βρίσκεται εκεί, όπως και σχολή καταδύσεων για μοναδικές εμπειρίες.

Λαγανάς

Η περιοχή Λαγανά είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές και παραλίες του νησιού. Βρίσκεται 9 χιλ. περίπου νότια από την πόλη της Ζακύνθου. Πρόκαιται για μια απέραντη παραλία με αμμουδιά και ρηχά νερά.

Εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια μπαρ και gift Shops και είναι ιδανική περιοχή για ατελείωτη νυχτερινή ζωή. Βρίσκεται στον τομέα του θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου, παραλία ωοτοκίας της χελώνας Καρέτα-Καρέτα.

Βασιλικός παραλία Γέρακας

Το χωριό Βασιλικός βρίσκεται 17 χιλ. από την πόλη της Ζακύνθου.

Ένα όμορφο χωριό συνδυασμένο με βουνό και θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και η πολύ γνωστή παραλία λόγω της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, Γέρακας. Η παραλία ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, το οποίο προστατεύει την άγρια φύση. Δεν υπάρχουν θαλάσσια αθλήματα και μπαρ σε αυτή την παραλία για την προστασία της χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Αυτό έχει βοηθήσει την παραλία να διατηρεί ακόμα και σήμερα τη φυσική της ομορφιά.

Μια ομορφιά που συνδυάζεται από την υπέροχη καταγάλανη παραλία και το μαγευτικό, καταπράσινο περιβάλλον του βουνού.

Copyright @2018 Ζante Τransfers. Powered by Vrisko.gr.